Коледен концерт на Игнажден ще е полазник в залата на общински съвет

На Игнажден – 20 декември от 18  часа с Празничен Коледен концерт в пленарна зала ще бъдат отбелязани коледно-новогодишнте празници. Участие ще вземат читалищни състави от гр. Първомай, Фолклорна група при НЧ „Христо Смирненски – 1934 г. – с. Селци” община Садово и Фолклорна група „Детелина” при Клуба на пенсионера- гр. Първомай. Дано позитивизмът и всеотдайността на читалищните дейци станат заразителни за работещите в залата общински съветници - така както е поверието за Игнажден. Да ги полази добрият дух и работата им да върви като песен.

За втори път Джйкъб Баркмайер ще подари на първомайци коледна фе(н)ерия. Този път се  зарекъл да е по – богата от миналогодишната и на повече места. Доброволецът от Корпуса на мира се надява метеорологичните условия да не му попречат на него и помощниците му от СОУ“Проф. д-р Асен Златаров“. Луиминарията и тази година ще бъде подготвена преди часа на традиционния коледен концерт, за да могат зрителите и участници да й сее се насладят..

По традиция кметът на общината Ангел Папазов и читалищните дейци канят гражданите и гостите на Първомай на 31 декември заедно да посрещнат 2013 година на чаша вино и с празнична илюминация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини