„Три Оу Файв“ гостува на „Клуба на радостта“

След  повече от пет години неспирно творчество и реализиран двоен албум, момчетата от хаус-джаз формацията „Три оу файв“ за първи път ще свирят  за  ученици от 1-ви до 12-ти клас в Първомай. Това ще се случи на 13 декември от 13.30 часа ( веднага след учебните часове) в Актовата зала на СОУ „ Проф. д-р. Асен Златаров”, град Първомай. Поканата към тях е от клуб за работа с деца в неравностойно положение и талантливи деца  наречен „ Клуб на радостта”. Поводът е вторият рожден ден на клуба. Стартът му бе даден с концерт на групата „Джимикс“ от Германия на същата дата – 13декември. За момчетата от Кьолн,  концертът им пред  децата в Първомай остана като едно от най-хубавите им изживявания от десетилетие  пред публика.

Организирането на концерти и уъркшопове с професионалисти в областта на музиката, танца, театъра и изобразителното изкуство е в основата на дейността на клуба в училище. "Три Оу Файв" подкрепят подобни инициативи за разпространение на културен модел на подражание, различен от наложения вече масов модел на поп-фолк културата в България. Те са посланици и на благотворителна кампания. Широката им популярност е резултат от живите им изпълнения. Всеки лайв на групата носи уникална смес от семпли и бийтове с жив сакс, клавишни, китари и глас.

Децата от „ Клуб на радостта” и групата "Три Оу Файв" се надяват заедно да създадат традиция в организирането и реализирането на концерти в училищата. Достатъчно е само да им пожелаем успех.

Подготовката за събитието е заслуга на децата от „Клуба на радостта“ и на тяхната ръководителка Татяна Вълчева, а специалните покани и плакати са изработени от Янко Ечкин.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини