13 °C

Маджаров към ОбС: Изберете управител, на когото да имате доверие

„Изберете си управител, на когото да му имате доверие. Целият общински ресурс трябва да се включи в решаването на проблемите на болницата, а не в доказването на това, че не ме бива“ – с тези думи е завършило изложението на д-р Маджаров по време на изслушването му от общинските съветници. Според доклада на управителя на МБАЛ – Първомай, в момента болницата има 50000 лв печалба.  Този отчет е рутинен и се предоставя през определен период в РЗИ. Създадените кадрови проблеми се решават последователно. Осигурена е специализация за двама лекари. Болницата поема разходите по обучение и за семинари на всички свои служители. По отделения- въпреки напускането на д-р Павлова, във ВО през последния месец има печалба. В нервно отделение има лекар, който замества излезлия в дългосрочен отпуск доктор Дончев. Новоназначеният д-р Пенев е със специалност неврология, макар и да е познат като психиатър от МЦ. В АГО за сега се чувства липсата на специалист, но  началникът на отделението д-р Кръстев е обещал да намери решение до два месеца.

Д-р Маджаров е уверил съветниците, че каквото е зависело от него, е направено. Според управителя, напускането на лекари заради по-добри предложения не се случват само в МБАЛ – Първомай. Една от причините е в това, че в болниците в Пловдив има много свободни места. Към него въпроси са имали само представителите на БСП, като те са повторили и основното изнесено в доклада – за специализацията на лекарите и за кадровите проблеми.

Председателят на ОбС Дечко Петков не допусна на изслушването да присъства репортер на parvomai.net. Според него то не е представлявало интерес за сайта и за гражданите. На съвсем друго мнение бяха голяма част от общинските съветници, които впоследствие изразиха съжаление,  че не са реагирали своевременно и не са поискали да има представител на медиите. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини