Александрова е възмутена от поведението на опонентите си

Красимира Александрова е изумена от случилото се на последната сесия и по – точно от пропадането й. Тя сподели, че не е очаквала това и е възмутена от отправените й от Светозар Славчев обвинения. Според г-жа Александрова след върнатите от Обласнтия управител решения за нейното сваляне и избора на нов председател е имало три законови възможности: решенията да бъдат потвърдени, да бъдат изменени или да бъдат отменени. Всичко това по закон трябва да се случи 14 дена след връщането на решенията. За да се спази този срок, се е наложило да бъде изтеглена сесията и с ден по-рано.

Интересен е фактът, че всяка от страните е провела консултации с адвокати. И техните мнения са разнопосочни, всеки  тълкува ситуацията от неговата гледна точка. Решението е върнато и това е мотивирано в писмото на Областния управител така: Липсва докладна записка; липсват мотиви; няма конкретно основание за прекратяване на правомощията. Нарушена е и процедурата, според която искането за предсрочно прекратяване на правомощията се подлага на тайно гласуване на първото заседание след деня на постъпването му ( а не както е в случая – в деня на постъпването). Всички тези нарушения, според областния управител са основания решение135 на ОбС да бъде отменено, а като следствие от него и 137, с което е избран за председател Дечко Петков.

Към възмущението на Александрова от решението на колегите й от другите политически групи да не приемат дневния ред, се прибавя и това, че Дечко Петков не е постъпил достойно и не е излязъл да обясни, че тя е на председателското място по тяхно споразумение. Както сам г-н Петков каза преди време, той й е предложил тя да разпредели материалите и да свика следващата сесия.

„Видя се кой иска да работи- допълни шефката на ГЕРБ – видя се и кой и защо е в ОбС, какви са политическите пристрастия и какво ги интересува тези хора”.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини