Oт 3D кино към разделно събиране на боклука

Модерно 3D кино учи децата от община Първомай на разделно събиране на боклука. Филмчето е част от образователно – информационната кампания на Екопак.  В автобус е обзаведен „кино салон“ и малчугани от 5 детски градини и учениците от началните класове на 7 училища  гледат приключение с екогероите Харти, Пластика и Стък. От тях трябва да научат кои отпадъци в кои контейнери трябва да отидат и каква е ползата от рециклирането. Две асистентки -  Тони и Мони – запознават зрителите с темата, а след това с помощта на интерактивни игри проверяват дали децата са научили най- важното. Накрая на лекцията всяко дете получава по едно семенце от акация, което може да засади на подходящо място. А заедно с него и код, с който да се регистрира на сайта на Екопак и да участва в играта за дигитален фотоапарат и куп силиконови гривни часовници.

Първата спирка на автобуса – кино беше ОДЗ „Марица“. Освен в града, той ще мине и през селата Виница, Бяла река, Искра, Градина.

Директорът на „Връзки с обществеността“ на Екопак Моника Роменска, е благодарна за съдействието и подкрепата, която кампанията е получила от младшия експерт в ОбА Румяна Янева.  Г-жа Роменска каза, че това не е първата кампания от този род. До тук са финансирани и няколко театрални постановки за деца, но 3D-киното е най- модерния начин да им се привлече вниманието. Автобусът на Екопак е обиколил 95 общини и е запознал с разделното събиране децата от над 700 учебни заведения.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини