Семейни кризи, причинени от „приятели“

Приятелите играят много важна роля в живота на почти всеки индивид. Добрата социална среда прави по-пълен и смислен живота на хората и донякъде обогатява техните бракове. Въпреки това, приятелите могат да създадат сериозни проблеми в едно семейство.

Те могат да нагнетят негативни чувства и напрежение между партньорите, като системно демонстрират неодобрението си (и изтъкват причините за него) по отношение на единия от съпрузите.

Тоест, създават интриги, които могат да влошат доста отношенията между двама души. Има и други проблеми, които вашите, уж добри приятели, могат да причинят на семейството ви. Ето и кои са те и как да се предпазите от тях:

Свободното време

Когато един човек прекарва много повече време с приятелите си, отколкото с брачната си половинка, това лесно може да доведе до чувства на негодувание и огорчение от страна на пренебрегнатия партньор. Въпросният човек ще започне да се чувства нежелан, игнориран и второстепенен играч в живота на своята половинка.

Още по-лошо ще стане, ако другият партньор обсъжда брака си със своите приятели по клубове и заведения. Ако е така, говорете с партньора си за компромис по отношение на това как ще използвате свободно си време. Времето с приятелите трябва поне да се равнява на времето, прекарано със семейната половинка.

Ревност и завист

Когато вашата приятелка започне да ви се хвали със своя богат съпруг, който я води по екзотични ваканции, купува ѝ скъпи вещи и като цяло ѝ осигурява един висок стандарт на живот, като освен това е супер в леглото и нежен извън него, всичко това може лесно да предизвика у вас грозното чувство завист. Преди да се приберете у дома и да погледнете с неодобрение към вашия съпруг, по-добре започнете да мислите за всички негови качества, които са ви накарали да се омъжите за него и с които той превъзхожда съпруга на приятелката ви. Може би той е по-добър баща, или отделя повече време за семейството ви, или пък има по-лек характер, или е по-забавен и чаровен....

Следващият пък, когато вашата приятелка започне отново да ви се фука със своя съпруг, усмихнете ѝ се учтиво и ѝ кажете, че вашият съпруг също има хиляди положителни качества, които обаче „не ѝ ги навирате в носа".

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини