“Д-р“ на Нушич -актуален на хасковска сцена с Токмакчиев и Сапунджиева

Комедията на Бранислав Нушич“ Д-р“се качва на хасковска сцена през септември с едни от най-големите български комедианти-Мария Сапунджиева и Тончо Такмакчиев.

Продукцията е реализирана в Театър „Васил Друмев” - Шумен. Сценичната адаптация, постановката и авторската музика са на Бойко Богданов.

Въпреки, че произведението си „Д-р” сръбският писател и драматург Бранислав Нушич е създал преди 76 години, текстът не е загубил нито актуалността си, нито блясъка си до днес.

Авторът, който е сред най-ярките комедиографи от края на 19-и и началото на 20-и век, умело е оплел в „ Д-р“от всичко по много – и смях, и гротеска, налудничавост и истина, балкански нрави, измами и откровения.

Хасковлии ще могат да видят представлението в сряда - 19 септември. На сцената ще излязат актьори от всички поколения, сред които Милен Димитров, Димитрия Милушева, Кольо Стайков, Мария Григорова, Дарина Бодурова, Стефани Лечева, Любен Попов, Стефан Сотиров, Цветана Стоянова, Валентин Ченков, Диа Мантова, Добромира Климентова, Божидар Златков.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини