Избомбиха Коко Динев. Преглед на националния печат

24 часа

Полина, чието бебе бе обявено за продан: На хероин сме. Той не иска детето

"Трябва да отида до Трявна, трябва, помогнете ми да стигна дотам", повтаря в унес младата жена.

Боса, с гуменки в ръцете, с торбички под очите, 25-годишната Полина Петкова напуска дома на любимия Георги Тинео в Дружба 1 около 10,30 ч. вчера. Приятелят й, който по това време също си е вкъщи, й подвиква по-бързо да затваря и да изчезва.

Само преди броени дни, на 7 август, Поли и Георги са станали родители на Йоана. Три дни по-късно на бащата му щуква идеята да продаде мъничето за 5000 евро чрез форума на българските майки bg-mamma. Шокиращата оферта гласяла, че младото семейство, е в безизходица, притиснато от недоимъка. "Искаме да се откажем от него, но не искаме да е по домове", написал Георги до майките. Предложението му веднага хвърля в потрес потребителите на сайта, които светкавично алармират ГДБОП.

"Глупости, не е искал 5000 евро, а 5000 лв.", уточнява Полина, докато слиза по стълбите, и присяда пред вратата на мазето да изпуши една цигара и да се обуе.

Тя и Георги били на хероин. Регистрирани са в полицията за дребни кражби, но не и за наркотици, казаха от МВР.

24 часа

Пуснаха фоторобот на съучастник на атентатора от Бургас

МВР публикува фоторобот и копие от фалшива шофьорска книжка със снимката на мъж, за когото има данни, че е свързан с терористичния акт на летище „Сарафово". Има данни, че мъжът от снимката се е представял с фалшиво свидетелство на управление на автомобил от щата Мичиган, САЩ.

Труд

От 10 до 50% по-евтино море

В края на август по традиция цените за почивка край родното море започват да падат. Така по-търпеливите туристи могат да се възползват от намаления, които започват от 10 - 20 %, а на места стигат и до 50 на сто.

В Балчик например може да се почива срещу 34 лв. на човек в хотел на брега на морето, като отстъпката след 20 август е 17 %.

Разнообразни оферти пуснаха и хотелиери от Златните пясъци - от 19 до 35 лв. на човек в зависимост от категорията и пакета. Четиризвезден комплекс например предлага до 5 септември почивка "ол инклузив" срещу 73 лв. на човек на ден. Освен хранене офертата включва и ползване на басейн, шезлонг, чадър на плажа и масаж. Пакет от 5-дневна ваканция за двама в по-скромна база на задна линия в курорта пък излиза 220 лв. Офертата важи до 15 септември.

Труд

Корабът с кокаина скрит под ново име

Българският кораб, задържан в Испания с 3 т кокаин, е сменил името си тайно по време на рейса. Това е станало на 27 юли, показват съобщенията на помощник-механика Юлиян Петров до сестра му Лилия Станева. Така изведнъж вместо "Бургас-3" плавателният съд получава името "Св. Николай".Обяснението, което получил екипажът, е, че прекръщаването се налага, понеже собственикът е затънал в дългове.

 Стандарт

Бомба от кредитор за Коко Динев

Бомба, поставена пред столичната кръчма "Кошарите", стресна жителите на квартал "Лозенец" около 4 часа сутринта вчера. Взривното устройство най-вероятно е поставено от хора, на които собственикът на заведението Константин (Коко) Динев дължи пари. Това е една от водещите версии на разследващите, научи "Стандарт". Взривът е с минимален тротилов еквивалент от 200 г и е предизвикал съвсем незначителни материални щети - напукана е мазилката и са паднали няколко тухли от стената. На тел. 112 е получен сигнал към 04.27 часа, след като жителите на "Лозенец" са били събудени от силния шум. Вчера в 15.40 самият Коко Динев се появи в сградата на Столичната полиция, за да даде показания.

Стандарт

Лукс на макс във ВИП Брадър

Луксозно имение с всички удобства и екстри - в такава къща ще влязат съквартирантите от четвъртия "ВИП Брадър". Новата сграда вече се строи на площ от 700 кв.м и ще е с еконасоченост и дизайн, разкриха продуцентите. Хората, които ще разкриват драмите си пред цяла България, ще разполагат с фитнес, кът за пушене, зимна градина, две спални и три бани.

Къщата ще бъде готова в началото на месец септември, като за целта внушителен екип от над 150 изпълнители работят денонощно в Нови хан, на различни смени и по различно време. "Това, което строим, е супер луксозна сграда, от една страна, и телевизионен декор - от друга, защото всичко трябва да се съобрази с камерите, операторите и режисьора и да изглежда добре на екран. Едновременно с това обаче трябва да бъде модерно и приятно за живеене, защото за два месеца комфортът им винаги е бил приоритет за нас", споделя Кирил Якимов, управител на фирмата, която е поела строежа. Засега не са ясни имената на виповете, след като поредица от звезди отказаха покана за участие в шоуто.

Монитор

Бомба в „Кошарите" на Коко Динев

Самоделна бомба избухна пред известното столично заведение „Кошарите", собственост на бившия президент на футболен клуб „Локомотив" (Пловдив) Константин Динев. Основната версия на разследващите е, че взривът е с цел сплашване. Поради тази причина устройството е било поставено до входа на кръчмата и е активирано рано сутринта, когато не е имало посетители и минувачи в района. Около 4,27 часа част от живеещите на бул. „Никола Вапцаров" и бул. „Черни връх" били събудени от бомбата.

Монитор

Пуснаха фоторобот и на втория терорист

Фоторобот и на втория терорист, който е бил съучастник на камикадзето, което се взриви на летище Сарафово, беше разпространен вчера от МВР. Предполага се, че именно това е човекът, който е давал наставления на атентатора и го е взривил от разстояние. Заподозряният се е представял с фалшива шофьорска книжка от щата Мичиган, издадена на името на Ралф Рико. От полицията посочват, че е възможно да се е представял и с други имена.

Монитор

И бабата се отказа от продаваното в нета бебе

Бабата на малката Йоана, чиито родители се опитаха да я продадат в интернет 3 дни след раждането й, също се отказва от нея. „В сряда социалните се срещнаха с възрастната жена, която няма интерес да се грижи за него", заяви за „Монитор" експертът в отдел „Закрила на детето" Теодор Иванов. Йорданка Тинео заявила, че е инвалид и не може да бъде полезна.

 Сега

Смешен плач: Министър Игнатов брани националната сигурност

Правителството рязко втвърди позицията си към авторите на доклада за стереотипите в учебниците и обяви, че всяко посегателство на историята ще се третира като заплаха за националната сигурност. Вчера просветният министър Сергей Игнатов даде втори извънреден брифинг за три дни по скандала, на който раздаде емоционални оценки за авторите на доклада и "геройски" защити присъствието на Ботев и Левски в учебниците, макар че никога не е имало опасност те да бъдат махнати от там. Абсурдът е още по-голям, тъй като именно министерството на образованието одобрява съдържанието на учебниците. Министърът обаче не пожела да коментира ще се занимае ли ръководеното от него ведомство и с откровено глупави текстове и примери в учебниците, които нямат отношение към националните герои.

Дума

Ученици се хвалят с побой над пенсионер

Двама тийнейджъри, на 15 и 16 години, качиха вчера шокиращ клип в социалната мрежа фейсбук, с който се хвалят как пребиват пенсионер в София. На видеото се вижда как младежите се нахвърлят на възрастния човек, повалят го на земята, започват да го ритат жестоко, крещейки: "Кой си ти, бе?", докато безпомощният мъж повтаря, че е пенсионер. Когато решават, че са го пребили достатъчно, двамата нападатели го оставят да лежи и изчезват. Поредната проява на агресия от страна на тийнейджъри предизвика бурно възмущение и недоволство в социалните мрежи. Още по-шокиращо е, че нападението е било обмислено, защото вероятно трети човек е снимал за вандалщината. По-късно потребители на фейсбук публикуваха снимки на двамата насилници, адресите и телефоните им.

От МВР съобщиха, че инцидентът се разиграл преди около четири месеца в градинка до блок № 9 в кв. "Слатина". Шефът на сектор "Криминални престъпления" в ГДБОП Явор Колев обяви, че вече е задържан един от побойниците, който е стар познайник на полицията и е регистриран в Детската педагогическа стая за кражби. Ясен е и съучастникът му, който обаче вече е извън пределите на страната.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини