Тръгна проектът "На море в Първомай"

Между  25 и 30  деца всеки ден  се срещат с морето и морските обитатели в Първомай. В коридорите на ОНЧ “Св.Св. Кирил и Методий“ те рисуват морско дъно, танцуват и пеят  песни за морето.  За малчуганите това е ново и нестандартно начинание, гарнирано  с непознати емоции и преживявания. Освен  ръководителите Теодора Кирякова и Ангелина Кръстева от център за сценични изкуства, за костюмите, рисунките и декорите се грижи Яна Караманова. На първи стъпки в карате ги учи една от най-добрите каратистки  от СК“Шампион“ Деси. Клоунът Стан им показва забавни игри и фигурки с балони. Кристиана Сиракова ги забавлява с любими песни. В работата им помагат и момичета, завършили курса „Весели ритуали“ по схема „Развитие“. Децата са в очакване и на заниманията за прически. Веселите им рисунки вече украсяват прозорците в сградата на читалището.

На 17 август предстои „морско тържество“. На басейна децата ще покажат какво са научили за двете седмици. Вече са готови с един танц и една песен. До края на заниманията Мария Вангелова ще измисли приказка, която да разкажат на родителите си. Всички участници ще получат диплом за участие в проекта, а благодарение на Лайънс клуб ще бъдат наградени и с лакомства.

За сега проектът се развива доста добре, спрямо очакванията на ръководителите. Все по-често има запитвания дали ще може да продължи и те обмислят тази възможност. В същото време се роди идеята тази школа да се пренесе и в село Градина, където ще могат да почиват „На море“ и децата от Крушево.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини