7-те най-чести издънки с презерватив

Презервативът е един от най-използваните методи за контрацепция и предпазване от полово предавани болести. И все пак, ако не внимавате, дори и да правите секс с презерватив, може да се окаже, че не сте се предпазили напълно от опасности.
 
Изследване на лекари в 14 страни показва 7-те най-чести издънки с презерватив, които могат да доведат до нежелана бременност или полово предавана болест.
 
1. Презерватив с грешен размер – еднакво опасно е, ако е много тесен или много широк. В първия случай силно притиска члена, което може да доведе до проблеми с ерекцията, а във втория случай е много вероятно да се изхлузи по време на половия акт.
 
2. Съхраняване на презерватива на прохладно и сухо място, както е указано на опаковката.
 
3. Презервативът е с изтекъл срок на годност.
 
4. Използване на презерватив, без визуално да го проверите дали не е видимо повреден.
 
5. Неправилно отваряне на опаковката. Най-често мъжете го правят със зъби, което е парадоксално – това е най-честата причина за повреждане на „гумичката“. Презервативът се отваря лесно само с едно дръпване на станиола.
 
6. Ако презервативът се е скъсал по време на заключителната фаза на сексуалния контакт, и двамата партньори трябва да се измият с вода и сапун, за да намалят риска от инфекции. След това е препоръчително жената да вземе еднократна контрацептивна таблетка, за да се предотврати евентуалната възможност за забременяване.
 
7. Незнанието и неумението за правилно слагане на презерватива. В конструкцията му на края има свободно място, където се събира спермата. Една от най-разпространените грешки е презервативът да се слага съвсем плътно до края. Втората по честота грешка е презервативът да се слага от вътрешната, опаката страна.

Още интересна информация и полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини