274 лв в помощ на Ади събраха първомайски младежи

Здравко Запрянов, Мария Паунова, Алекса Иванова,Таня Георгиева, Пламен Шейтанов

274 лв ще внесе по сметката на болната Аделина Коджабашева десетокласничката от Първомай Мария Паунова. Парите са събрани за няколко дни, в рамките на набързо организирана кампания. Момичето случайно попаднало на клипчето от типа „Зов за помощ“ в интернет. „Бях впечатлена от участието на самата Ади. Изгледах записаното и се развълнувах. След това пак си го пуснах и пак и пак…. Много пъти“. Бързо взима решението, намира телефона на бащата на Ади и се свързва с него.  За да бъде всичко както трябва, Мария разпечатва необходимите документи. Подкрепят я приятелите й Алекса, Здравко, Таня и Пламен.  

Покрай шатрата в съботния ден минали много хора. 274 лв не са огромна сума, но са повече от очакванията. Мария и приятелите й се сблъскват с разнообразието на живота: хора, които се отзовавали веднага и други, които подминавали касичката . Никой не е застрахован срещу болести, бедата може да сполети всеки и за това момичето се учудва, че майките с колички често са я подминавали. Е, разбира се, отчита и факта, че има много компрометирани кампании. В същото време е впечатлена от мъж, който се е отзовал с 40 лв без да задава въпроси.

Сумата от 150 000 евро за лечението на Аделина Коджабашева е събрана за рекордно кратък срок. Това дава възможност момичето да започне лечение. Всичко за болестта, кампанията и новините около нея може да бъде прочетено на сайта в помощ на Ади.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини