Метеоролози: Опасни жеги, бъдете внимателни

Код "оранжев" заради високи температури е обявен за днес на територията на цялата страна, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН. Код "оранжев" означава, че времето е опасно.


"Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите", се казва в предупреждението на НИМХ.


Главната инспекция по труда призова работодателите да съобразят режима на работа с високите летни температури. От инспекцията препоръчват да се направи промяна в режима на работното време, като се избягва работата на открито в най-горещите часове на деня, да се осигури подходящо работно
облекло, разхладителни напитки и климатизирани помещения за почивка.

Междувременно няколко белгийски курорта обявиха, че ще съдят метеорологичната служба Метео Белжик, прогнозирала, че през юли в Белгия ще има само пет дни с температури над 25 градуса и че в началото на август ще преобладава лошото време. Тази прогноза имала катастрофален ефект за белгийските курорти и станала причина за отмяна на резервации в местни хотели.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини