Седмица на училище ходиха в Дебър

40 деца получиха удостоверение за завършено лятно училище в Народно читалище "Пробуда" - кв.Дебър. То не трябва да се бърка с формата за наваксване на учебния материал от изоставащи ученици. Тук децата  идваха в продължение на седмица абсолютно доброволно и с интерес  участваха в приятни и занимателни уроци. В ролята на учители бяха секретаря на читалището Недялка Атанасова и библиотекарката Атанаска Велева.  А темите – най-разнообразни. „Алиса в страната на чудесата“, Цирковото изкуство, Колоезденето и правилата на движение, „Пипи дългото чорапче“ . За деня на физиката и химията беше поканен и преподавателят Боян Чифчиев, който  направи забавни демонстрации и опити.

Родители и деца присъстваха на заключително представление с участието на ученици от театрално студио „Шанс“ от ОУ „Кирил и Методий“. Артистите на Ваня Павлова и Нели Иванова представиха „Кирчо пред съда“. Приятелят на децата от Дебър д-р Мария Павлова раздаде удостоверенията.

Лятното училище в читалище „Пробуда“ се организира за втори път. Децата са много въодушевени. Родителите са доволни,че малчуганите са ангажирани и споделят, че тази седмица е чудесно хрумване, но е много кратка.  Съжаляваме, че само толкова време можем да отделим покрай другите си задължения – споделя Нели Атанасова. Сега тя и библиотекарката подготвят проект, по който ще получат нови книги, а ако им остане време ще излязат и в заслужена почивка.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини