Златаревци отново победиха и загубиха на волейбол

Снимка: Костадин Момчилов

Загуба и победа регистрираха отборите от секция „Волейболът – колективен спорт“ към проект „Да направим училището привлекателно за младите хора“ на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“. Това беше втората представителна изява и реванш на отборите от училището в Дебър и ПГСС „Васил Левски“.

Първо играха учениците между 5 и 8 клас. След като си размениха по един гейм, третият, решителен беше спечелен от златаровци. Това беше и своеобразен реванш за загубата им от 23 март.

Във втората среща нямаше интрига. По-добре и по- правилно, с повече движение  и остри забивания, играха учениците от ПГСС и победиха с категоричното 3:0. Това също е разменена победа от миналия път, но мачът тогава беше далеч по- оспорван и момчетата от 8-10 клас на СОУ победиха с 3:2 гейма. Трябва да се отбележи, че в отбора на ПГСС този път игра и най-добрият им състезател Атанас Янев, който отсъстваше при предишната среща.

Въпреки тежките условия – високи температури и задух във физкултурния салон, момчетата от СОУ показаха напредък в овладяването на техническите елементи. В същото време е ясно, че е необходима още много работа за колективното взаимодействие в игрова обстановка.

Евтим Стефанов

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини