Русия заговори за финал

След гръмката победа срещу Чехия с 4:1 Русия вече мечтае за титлата на Евро 2012.

Големият герой в мача Алан Дзагоев заяви, че "Сборная" се цели във финала.

"Много се радвам, че ме избраха за играч на мача. Още си спомням как като дете гледах Евро 96 и след един от мачовете Давор Шукер взе същата награда. При 2:1 беше доста трудно, но за щастие съперникът не се възползва от шансовете си. Важно се оказа и влизането на Роман Павлюченко, който се включи перфектно", каза Дзагоев.

"Самият аз съм изненадан колко бързо навлязох във форма след контузията. Благодаря на треньора за доверието. Не е толкова важно, че съм вкарал два гола, аче отборът победи. Не обръщам голямо внимание на статистиката", добави героят на руснаците.

"Направихме първата крачка към финала, но ни предстоят още пет", смело обяви Дзагоев.

Селекционерът на "Сборная" Дик Адвокаат обаче поиска играчите да останат здраво стъпили на земята, защото в следващите мачове в групата им предстоят трудни изпитания срещу Полша и Гърция.

"Винаги е важно да спечелиш в първия мач на голямо първенство. Нека не забравяме, че това е само един двубой. Няма гаранция, че ще направим същото и във втората среща. Има да подобряваме още доста неща. До края на груповата фаза остават други два мача. Днес имахме много голови положения пред вратата на противника. В някои случаи не печелиш, ако не вкараш всичките си ситуации", сподели холандският специалист.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини