Страхът отново завладя Дупница

Властите осъдиха Пламен Галев и Ангел Христов - едни хора, които са станали неудобни. Биячите и рекетьорите им обаче останаха на свобода. Така вторият ешалон стана първи в Дупница.

Това заяви единият от свидетелите по делото срещу дупнишките бизнесмени Антонио Якимов пред bTV.

На 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно ефективните  присъди за рекет и изнудване на Братя Галеви, а няколко дни по-късно стана ясно, че двамата са изчезнали. Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че двамата са обявени за международно издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Днес Якимов посочи и кой най-вероятно ги е наследил – Жоро Първанов, един от най-приближените на Пламен Галев. "Дупница не е малък град. За да се структурира подобна мафия, която всява страх, са нужни повече от двама души", категоричен бе Якимов и допълни, че присъдите на бизнесмените са „смешно ниски” и това е причината хората в града отново да изпитват страх и да не искат да говорят за местните феодали.

По думите му Пламен Галев и Ангел Христов са в България и по-точно - скрити в Дупница. "Ако дойдат на власт БСП, те ще изплуват веднага", заяви още Антонио Якимов.

Той разказа, че всеки месец е трябвало да плаща по 500 лв. за място на пиацата в Дупница, докато е работил като таксиметров шофьор. През 2005 г. обаче починал баща му и натрупалите се разходи по погребението го принудили да изплати 400 лв. на един от охранителите на Пламен Галев. Именно това породило гнева на бившата барета, който лично наредил Якимов да бъде пребит пред заведение в центъра на града. Заради стоте лева 10 души от „личните” биячи на Галев му нанесли побой, след който бил осакатен и не може да има деца.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини