Webby - Оскарите в света на интернет

Наградите Webby са еквивалент на "Оскар"-ите в света на интернет. Вече са ясни носителите на 16-ите годишни награди, а церемонията по връчването им е на 21 май в Ню Йорк. Тя както и предишните може да бъде гледана в youtube: http://www.youtube.com/user/TheWebbyAwards

Сред наградените сайтове са Pinterest.com - за споделяне на снимки, музикалният Spotify.com и Google+.

За он-лайн изявите си носители на високото отличие са Бьорк - за албума си "Biophilia" и американският комик с мексикански произход Луис Си Кей - за спектакъл, предаван в интернет.

Facebookс неговите над 900 милиона потребители е носител на първата награда, присъждана някога за използване на интернет за обществено и политическо развитие.

Журито: Биз Стоун - един от основателите на Twitter, Ариана Хъфингтън - създателка на информационния сайт huffingtonpost.com  и "бащата" на мобилния телефон Мартин Купър.
Близо 1,5 милиона потребители на интернет присъдиха награди на публиката в различни категории. И така потребителите отличиха BBC като най-добър информационен сайт, а Google+ получи вота им за най-добра социална мрежа.

Приложението за споделяне на снимки Instagram, което бе купено от Facebook за 1 милиард долара, получи Webby за иновации.

Лауреатите свидетелстват за фантастична смесица от нови и устойчиви тенденции, които се забелязват в интернет тази година, заяви изпълнителният директор на Международната академия за дигитални изкуства и науки Дейвид-Мичъл Дейвис, цитиран от световните агенции.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини