Първомай посрещна Първи май

В присъствието на много гости от страната и чужбина беше отбелязан празника на град Първомай. Началото беше поставено с водосвет и официално прерязване на лентата на най- голямата фотоволтаична централа на Балканите. Представители на инвеститора Sun Edison и на изпълнителя „Сиенит“ посрещнаха официалните лица, представиха залата за управление и възможностите на парка.

На площада пред читалището в града, кметът Ангел Папазов връчи почетни плакети и грамоти на фирми с принос за развитието на икономиката на общината. В чест на празника бяха отличени г-н Янис Василопулос- представител на Sun Edison за инвестицията във фотоволтаичния парк, Йордан Балабанов и Йордан Костадинов- за наскоро откритата когенерационна централа и Димитър Митрев за дейността на управляваната от него кооперация „Устрем-92“.

По традиция на празника на града бяха откритите Майските културни тържества. За 40-ти юбилеен път беше запален огъня, символ на духа, търсещ красотата в изкуството. Възпитаниците на СОУ“Любен Каравелов“ - Пловдив поздравиха присъстващите гости и граждани на Първомай с богата фолклорна програма. На 3 май тържествата продължават с Драматичен състав „Димитър Делчев“ „Лелята на Чарли“.

В чест на 1 май, БСП подари 150 червени балона на излезлите на разходка граждани.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини