Осъдени близнаци, осъдиха Темида

Интересът на прокуратурата беше да се прикрие истинският извършител на убийството, заяви адв. Димо Стоянов, който гостува в "Насреща с Люба Кулезич" по повод това, че неговите клиенти - осъдени за отцеубийство близнаци, осъдиха Прокуратурата. В студиото беше и единият то братята - Георги Илчеви, заедно със съпругата си Петя.

Адвокатът каза, че арестуването на близнаците е било поредната демонстрация на "добра работа" при наличните тогава чести рокади на шефовете на Дирекция на полицията и течащото съревнование за бързо разкриване на престъпленията. По думите му братята са арестувани по свидетелства на лице, което не е трябвало да се вярва, предвид миналото му.

Георги Илчев се върна в спомените си отпреди пет години, когато заедно с брат му са били арестувани и за двете години, прекарани в ареста. Стана ясно, че разследващите са били наградени заради прибързаните обвинения. Оказа се, че братята са с диабет тип едно и са оцелели в ареста единствено защото Петя им е носела инсулин, който обаче им е бил даван от пазача по негова лична преценка. Георги сподели, че са ги притискали да си признаят престъплението с думите, че предвид състоянието им и без това няма да оцелеят повече от 20 дни. След престоя в ареста братята са инвалидизирани първа група.

Майката на близнаците се е самоубила няколко дни след ареста им, след като полицаите са й казали, че синовете й са виновни и са си признали това. Те пък са разбрали за трагедията от вестниците.

Съпругата Петя Илчева заяви, че никога не е вярвала, че братята са виновни и през двете години на техния арест е преживяла много трагедии. Тя е получавала заплахи, за да спре да търси доказателства и да се бори за тяхното оневиняване.

След оправдателната присъда братята са завели дело срещу Прокуратурата за по 100 хил. лв. на човек заради преживяното, но делото се точи вече три години.

Георги подчерта, че търсят не отмъщение, а справедливост, а делото ще се гледа на 6 юни във Върховния касационен съд. Това, което преживяхме, няма цена, каза Петя в заключение.

Вижте интервюто тук - Част 1 / Част 2

Източник: tv7

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини