Синдици изнасят техника от ТВ7 преди старта на новото предаване на Люба Кулезич

Синдици и съдебни изпълнители днес са изнасяли техника от сградата на ТВ 7, докато журналистката Люба Кулезич е била там в подготовка за старта на новото си предаване, което трябва да започне в медията. 

Новината потвърди самата Кулезич пред OFFNews, като обясни, че предаването ще представлява съботно-неделен блок, който трябва да започне този уикенд. 

Новината за новото предаване по телевизията дойде само няколко дни преди СЕМ да обяви, че са отнели лицензите на трите медии от групата - ТВ7, NEWS7 и Би Би Ти. 

По думите на Кулезич това решение е незаконосъобразно, дошло от "случайно попадналата там" председателка на Съвета за електронни медии Мария Стоянова. 

Люба Кулезич заяви, че отнемането на лицензите дошло само ден след като по телевизията тръгнали автореклами на новото ѝ предаване. 

"Днес дойдоха съдии и синдици и направо изтърбушиха мястото", каза Кулезич, като добави още, че членовете на СЕМ са нелегитимни. 

Кулезич описа ситуацията като "репресия и реваншизъм".

"Те не се страхуват от мен, а от своите мании, че Цветан Василев е дал пари на тази телевизия. Аз искам само истината - да стигна до края на казуса КТБ. Искат да ми затворят устата, но искам да стане ясно дали Делян Пеевски е превзел държавата, както всички казват. Дали Васил Гунчев е убит или не. Искам и да знам наистина ли Борисов е зависим от политическата мафия, в степента, в която го описва Цветан Василев", каза Кулезич.

Журналистката добави още, че е имало събрание на кредиторите, при което е взето решение за разсрочено плащане на задълженията.

Съдът не е разпоредил затварянето на медията, а в момента се търси вариант за нейното възкръсване. Началото на този нов етап ще бъде даден именно с новото предаване на Кулезич, каза още тя.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини