Дядо Николай - суперзвезда. Преглед на регионалния печат

"Аплодират владиката в църквата като на събрание" чело на "Хасковска Марица". Пловдивският митрополит Николай се окъпал във всенародната любов по време на празнична служба в храм "Успение Богородично" в Хасково. Поводът бе литургия за празника Томина Неделя. Оправният владика обаче свършил 3 в 1-ръкоположил млад дякон, повишил в най-високия църковен сан храмовия свещеник Отец Антоний и представил новия архийерейски наместник Отец Георги Тодев от Димитровград. С което официалната част приключила. В последвалата атрактивна проповед, Дядо-то наелектризира тълпата така, че тя почна да го аплодира като на концерт или партийно събрание. Дядото почна първо с храма в Батак и предложението да се превърне в музей."Опитват се да подкопаят българската православна църква..... Никога църква няма да стане музей...ще проправим пътя на Антихриста, но това няма да стане! Защото ние сме войни на Христа и браним божието и България!" Николай каза още, че се надява да дойдат по-добри времена за Хасково и църквата, което за владиката означава, църквата да си върне присвоените от общината храмове-този в Узунджово, параклиса на св. Богородица на Ямача, както и недостроената църква св. Иван Рилски в Орфей.

Както подхожда на една суперзвезда, владиката пристигна за проповедта със супер кола- черно и лъскаво  Ауди А 8. Явно в прочита си на светото писание владиката редовно е пропускал думичките "Блажени са нищите духом и тяхно е царството небесно".

"Пенсионер не може да се отърве от мобилен оператор". Позната история. 3 месеца преди изтичането на договора си, хасковлията Димитър Костов е бил бомбардиран с безброй телефонни оферти от мобилен оператор. Човекът не бил добре със здравето и без нормалното съмнение, приел новите условията. Все пак отишъл лично до посочения офис на оператора и сключил договор, който се оказало, че е към същия оператор от който искал да се отърве.

Звучи абсурдно как няма да видиш поне рекламата на вратата, но дядото явно я е проспал. Все пак той поне е имал шанс лично да подпише договора си. Защото има и т.нар.дистанционно подписване -обадят ти се с нова оферта-ти дадеш уклончив отговор, след което се водиш за дистанционно подписал нов! Опцията е че в рамките на 7 дни можеш да се откажеш от него, после си вързан. Как да се откажеш, ако въобще не знаеш че си сключвал някаква сделка? Случаи-бол.

"Преизбраха Иван Станчев за шеф на БСП Хасково" Другаря Станчев ги разгроми-и Райна Йовчева и Смиляна Нитова. БСП Хасково вкупом ще подкрепя Станишев в битката му с Първанов на националния конгрес на столетницата през май.

"Машинисти крадат локомотивто гориво в туби", водещо на крими страницата. Схемата за източване на локомотивите е съществувала от години, подозират от БДЖ. Те направили засада в отсечката от Капъ куле, Турция, до екипировъчно депо в Свиленград. Там видели как с маркучи се точи дизела на локомотива. Машинистът и помощникът му избягали, този който работил в депото твърдял, че не ги познава. В депото било открито към 120 литра гориво. От БДЖ изчисляват, че схемата е ощетявала железниците с 30 до 50 тона месечно, което пък е изчислено на 800 хил лв.

Темата е водеща и за "Новинар юг"-"Ударха жепейски канал за крадена нафта". Тримата жепейци/машинист, помощник машинист и техен помагач с кола/, които избягали при инспекцията на шефовете на БДЖ, се издирват с полиция. Според вестникът, в схемата са участвали предимно локомотивни машинисти. Зоната им на действие е около Капъ куле. Както се оказва и около Свиленград. Според изданието, средната заплата в предприятието БДЖ Товарни превози е 600 лв. На тримесечие работещите получават до 200 лв компенсации за извънреден труд.

Средната заплата може и да е толкова за цялото предприятие, но на машинистите със сигурност е повече, макар едва ли твърденията на шефовете за 1500 лв месечно да са истина.

"Комбайн сблъска камион с фасул и тир". Комбайн засякал камион от Хасково натоварен с пакетирани храни. За да избегне сблъсъкът, водачът на камиона влязъл в насрещното. Там обаче го засякал тир. Огромния камион се отклонил вдясно и се килнал в канавка, но спасил челния удар иначе вероятно произшествието нямаше да се размине без жертви. Има само материални щети по камиона с фасула.

"Подозират аргати за палежа на джип в Книжовник". Вероятно селскостопански работници са подпалили джипа на фермера от Книжовник Марин Иванов, подозират криминалисти. Човекът се забавил с плащанията и рентите заради лоши предишни години и наводнения от тази.

"И въдичарите пазят язовирите до 1-ви юни" чело на вестника. Понеже на хасковската ИАРА не и достигат хората за да опази стотиците язовири в региона, от там набират доброволци въдичари. Те ще дежурят по водоемите, да не се нарушава риболовната забрана, която е до 1-ви юни. Това е размножителния период за рибата и ловенето и в него е престъпление. Остава обаче открит въпроса, какво ще стане ако някои от пазителите реши да замята мрежи?

"6 отделения в болницата с ясни шефове до дни". Вървят конкурси за Нервно, Неврохирургия, Физиотерапия, УНГ, функционално отделение и АГО. Днес най-късно утре, имената на новите началници трябва да станат ясни.

"Бойко преброи 500 багера от София до Поляново". Премиерът дойде да инспектира АМ "Марица". Много му хареса. 500 машини работели едновременно в съботния ден. Отгоре/Бойко пътува с хеликоптер/ страната изглеждала величествено-пътища накъдето и да погледнеш.

Явно всички трябва да се възнесем на небесата, за да оценим по достойнство замисъла Му.

Това бе по-интересно от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини