Динозаврите още са живи?

Изследвания на хомохиралите, аминокиселините, захарите, нуклеозидите на пробиотиците говорят, че динозаврите може би са дошли от други отдалечени планети, пише Глобъл пост.

Дори само на хартия, изследването на Роналд Бреслов от Колумбийския Университет, публикувано в списанието на Американското химическо общество, изглежда прекалено фантастично и неразбираемо за обикновените читатели. Бреслов завършва статията си дори с извода, че динозаврите сигурно и сега са живи, но живеят на отдалечени от Земята планети, притежавайки човешки или дори свръхинтелект.

„Съвсем вероятно е във Вселената да съществуват други форми на живот, базирани на D-аминокиселини и L-захари, влияещи се от хиралността на кръгово поляризиращата светлина в конкретния сектор от Вселената, или други процеси, спомагащи работата на L α -метил аминокиселините, намиращи се в  метеоритите, които са се разбили на Земята”, пише Бреслов.

Той продължава:  „Тези форми на живот биха могли да са се трансформирали и еволюирали в материите, които познаваме, и могат да са едни усъвършенствани версии на динозаврите, пристигнали на Земята чрез астероиден сблъсък”.

Според  TG Daily, докладът на Бреслов задълбава в сериозната тематика на мистерията за отговора на въпроси като защо градивните елементи на наземните аминокиселини, захари, и генетичен материал, ДНК и РНК имат само една форма и само две възможни насоки за еволюция. Отговорите на мистерията връщат учените към произхода на самия живот.

Една от теориите, с които Бреслов  е съгласен, е, че е имало метеорити с наличие на определени аминокиселини милиарди години преди "засяването" на Земята.

Върху тази теоретична база Smithsonianmag.com споделя мнението си, че флората и фауната на планетата ще бъдат ограничени от своите характеристики. Това може да означава, че на други планети животът може да протича по обратен на Земята биохимичен ритъм на развитие. По тази логика, макар и само спекулация, „космическите” динозаври може наистина все още да съществуват някъде.

Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини