Самолет се разби в търговски център в САЩ

Петима души бяха ранени, след като малък самолет се разби в търговски център със супермаркет в град Диленд, северно от Орландо, съобщи АП, цитирана от БТА. Няколко души в търговския център са се обадили на спешна помощ, за да съобщят за катастрофата. По думите им пилотът изгубил контрол и самолетът се блъснал в сградата, избухвайки в пламъци, недалеч от общинското летище.

Пилот и пътник, които били в машината, са хоспитализирани, както и трима от клиентите на супермаркета. Около 20 пожарникарски коли са били изпратени на място, а районът е бил отцепен.

Една от ранените - Лиса Кордова, разказва, че самолетът, който е бил експериментален, се е разбил в секцията за месо на супермаркета. Жената била повалена на пода от силата на удара, с която машината се врязала през покрива. Всички светлини изгаснали и клиентите не знаели какво се случва, докато успеят да излязат навън през облаци дим. Кордова видяла как един мъж се опитва да изгаси пламъците по крака си. След това някой я избутал извън магазина.

Полицията в Диленд съобщава, че двамата други пострадали клиенти остават в болница в стабилно състояние.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини