147 абсолвенти от филиал „Любен Каравелов” получиха дипломите си на тържествена церемония

Сто четиридесет и седем абсолвенти от седем специалности на випуск 2017 на най-старото висше учебно заведение в Кърджали - Филиал „Любен Каравелов” на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” получиха своите дипломи. Заредени с положителни емоции първите места в залата заеха абсолвентите, а заедно с тях бяха близки и приятели. Тържествената церемония преди празника на студентите 8 декември започна с трите химна – на България, на академичната общност и този на филиала, и завърши с полагането на Галилеевата клетва. Преди това към абсолвентите се обърна директорът на висшето учебно заведение проф. д-р Илияна Велчева, която за свое послание към дипломираните бакалаври избра думите на Алберт Айнщайн „Учи се от вчера, живей за днес, надявай се за утре.” 
„Задавайте въпроси, търсете отговорите, вие сте тези, които от днес нататък мотивирате, избирате, решавате сами. На добър час, усмивки, здраве и късмет”, пожела проф. Велчева.
От името на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис приветствие към абсолвентите произнесе и зам.-кметът Веселина Тихомирова. Не без вълнение тя започна словото си с поздрав към своите преподаватели, стоящи в залата:
„Днешният ден е особено вълнуващ за мен, тъй като преди 14 години очаквах с голям трепет и вълнение получаването на този важен документ, който в последствие ми донесе много успехи. Горда съм че съм възпитаник на Филиал „Любен Каравелов”. Позволете ми най-напред да поздравя своите преподаватели, които виждам тук сред вас. Скъпи приятели, позволете ми да ви поздравя за постигнатото до тук за резултатите от тези няколко амбициозни години, в които всеки от вас е научил много не само по специалността, но и за стратегията на успеха. Днес е особено щастлив и важен ден за всеки. Този ден изглежда като финал, но всъщност е истинско начало на пътя. Важно е какво си пожелавате. От тук нататък как ще следвате мечтите си, ще се изправяте пред трудностите, ще развивате компетентността си. Пожелавам ви никога да не губите вяра в себе си и знанията да останат ваш приоритет по пътя на професионалната ви реализация. Пожелавам ви да виждате хоризонта пред себе си и да се чувствате силни да стигнете до него. Успех.”

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини