Ябълкови дръвчета цъфнаха край Кърджали, вещаят студена зима

Ябълкови дръвчета цъфнаха край Кърджали, вещаейки студена зима. Фиданките цъфнаха в градината на известния предприемач и ротарианец Панайот Панайотов.

Не искам да съм лош вестоносец, но явно ще трябва да се подготвим добре за идващата зима, сподели за Кърджали бг вести Панайотов.

Потърсих информация в мрежата за това как се тълкува аномалията. Според маговете и гадателите – чакат ни болести и мор през годината, а според народните поверия зимата ще бъде люта. Дали ще се сбъднат предсказанията, ще поживеем, ще видим...

 Възрастни хора разказват, че това се случва рядко и вещае тежка и сурова зима. Според народните вярвания цъфнало дърво в края на лятото или началото на есента е предвестник за много студена и продължителна зима. Явлението се свързва с горещините, наводненията и болестите по дърветата, съобщава faragency.com. Според някои теории овошките цъфтят по два пъти, когато листата им изсъхнат предварително заради замърсяване на околната среда. Няколко години след повторния цъфтеж дърветата умират.

Синоптиците съветват да сме готови с топли дрехи и дърва още от следващия месец. Те успокояват, че ни чакат още топли дни, преди да дойде зимата.

 Много облачно време, придружено с гъсти мъгли, такова време ще преобладава през декември. 14-22 дни ще бъдат мрачни, слънцето ще грее около 5-7 дни, а валежите ще са 5-9 дни.

Коледа 2017 ще посрещнем със сняг. Максималните температури ще се движат между  0 и 2 градуса, а най-ниските между минус 12 и минус 7 градуса.

Времето около Нова година ще бъде студено с превалявания от сняг. Ще има снежна покривка в по-голямата част от страната.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини