20 години читалище "Св. преп. Паисий Хилендарски"

    С юбилеен концерт завърши цикълът от празнични събития, посветени на 20-годишнината от създаването на  народно читалище „Св.преп.Паисий Хилендарски”. Зам.-кметът Мария Вълканова връчи плакет „Асеновград” на председателя на читалището Пламен Мегленчев в израз на признателност за утвърждаването му като културна институция в града.

    От името на кмета Емил Караиванов вицекметът поднесе поздравителен адрес. „За това време вие създадохте традиции в работата си, отстояхте своето собствено място в редиците на културните институции в общината ни, дадохте живот на много нови школи и читалищни форми, които активно се включват в културния живот на Асеновград, обогатихте и разнообразихте възможностите за деца, младежи и възрастни да изразяват и развиват своя талант”, отбелязва в адреса градоначалникът.

    Вечерта премина с много песни и пирятелски поздрави. Връчени бяха грамоти на изявени читалищни дейци, институции и НПО - партньори на читалището. Сред тях бе и Община Асеновград. Тържеството продължи с програма, подготвена от художествените форми при читалището и творчески колективи - гости на празника.

    Източник: asenovgrad.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини