В кампания срещу насилието-Неделино показва над 300 тениски, изработени от деца и родители

На 4 април 2016г. на площада в Неделино ще се проведат редица инициативи, посветени на борбата срещу насилието.

На площада пред общинската администрация в родопската община ще се подреди артекспозиция под надслов „Превенция на насилието" на повече от 300 тениски, изработени от ученици и техните родители от цялата страна. Иновативният начин за превенция е чрез изкуство от деца да се противопоставим на насилието. Оригинални надписи на български и на английски, рисунки и апликации върху тениски, образуват цветна палитра, която ще посети всички градове по проекта.

По-късно в Неделино ще има и дискусия по темата срещу домошнато насилие, в която ще участват представители на общината, полицията и социални дейности в града, директори на училища и детски градини, представители на гражданското общество и медиите.

Участниците ще обсъдят възможности за подобряване на взаимодействието между институциите, продължаващи кампании срещу насилието и повишаване на нетърпимостта спрямо този недъг в обществото. Всички прояви са организирани от Национална асоциация на общинските служители в България и са част от националната кампания „Разруши мълчанието – кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак".

Проектът, който е с продължителност 9 месеца и приключва на 30 май т.г,  е финансиран с безвъзмездната помощ от 49 500 евро в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014. Националната кампания включва градовете София, Стара Загора, Сливен,Плевен,Търговище,Мездра, Козлодуй, Панагюрище, Гоце Делчев и Неделино, които я подкрепиха по места и са част от проекта.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини