11 °C

Тестват въоръжението на руския изтребител пето поколение

Руският изтребител пето поколение Т-50, който се разработва в рамките на програмата ПАК ФА, започна изпитания на въоръжението, съобщава в четвъртък, 22 май, Интерфакс , като се позовава на главнокомандващия ВВС на Русия генерал-лейтенант Виктор Бондарьов.

Два Т-50 с макети на управляеми ракети с външно окачване вече са забелязани да летят в Подмосковието. Техни снимки вече се появиха в руски военни блогове.

ПАК ФА Т-50 преминава изпитания на два полигона. Единият е в Подмосковието. Там се тестват различни видове оръжия във вътрешния отсек или окачени извън самолета. При изпитанията се търсят характеристиките и оптималните конфигурации въоръжение за Т-50.

В друга база на руското министерство на отбраната в Ахтубинск (Астраханска област) върви подготовка за изпитания на изтребителите в бой, включително с реално въоръжение.

Руският изтребител от пето поколение ще участва в "Авиадартс-2014".

Според очакванията първите серийни Т-50 ще постъпят в армията през 2016 год., а година преди това ще бъдат обучавани пилоти на тях.  Т-50 излетя за първи път в началото на 2010 год. в Комсомолск-на-Амур. На МАКС-2013 бяха демонстрирани три Т-50.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини