Скъса се язовирна стена, три метра вълна помита село Бисер!

Харманлийското село Бисер е напълно наводнено. Местни жители се включиха по телефона в ефира на „Тази сутрин”, за да кажат, че никой не им помага. В Бисер живеят около 800 души.

Към бедстващото село първоначално са излетели два хеликоптера от авиобаза "Крумово". Малко по-късно и трети се е запътил към бедстващото село. Още една летателна машина е в готовност да се включи в спасителната акция. 

Скъсала се е язовирната стена на яз. „Иваново” край село Иваново. Това потвърди обласният управител на Хасково Ирена Узунова. Приливната вълна е била над три метра и е потопила напълно под вода с. Бисер. Едноетажните къщи са напълно наводнени.

Все още няма данни за пострадали или жертви. Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов заяви, че спасителни екипи вече работят по спасяването на жителите на село Бисер. Военни части от Крумово и Стара Загора също са включени в акцията.

"Има отнесена кола с двама души в нея. Обявено е бедствено положение в област Хасково", заяви Узунова.

Освен спасителни екипи и хеликоптер към селото се е отправил и премиерът Борисов.

"Нивото на водата се покачва. Сега не е толкова бързо. Ние сме на втория етаж на къщата ни и водата вече влиза там. Виждам, че всички къщи около нас са наводнени. На покрива на съседната къща има качени малки деца", бяха първите думи по телефона семейство Вутови. Те допълниха, че се вижда как водата носи животни и покъщнина.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини