Палят коли из цяла България

Подпалвачи на коли „плъзнаха" из цяла България, не само в София. Само за няколко часа изгоряха автомобили в Бургас, Несебър, Карнобат, Кърджалийско и Разградско.

Началото бе поставено в бургаския квартал „Братя Миладинови", където бе опожарено "Ауди А4", собственост на 25-годишен доставчик на интернет услуги. Намерена и иззета е стъклена бутилка с парче плат, поставен в горната част, с малко количество запалително вещество, както и пластмасова туба от 5 литра със следи от течност с мирис на петролен продукт.

Свидетели твърдят, че са видели двама тийнейджъри, които бързо се отдалечили от мястото на инцидента.

Друг сигнал - за запалено пловдивско "Ауди А6", е получен в полицията в Карнобат. Автомобилът е ползван от 40-годишен карнобатлия. Намерена и иззета е пластмасова стопилка от бутилка.

"Рено 19" горя в Несебър. Колата, ползвана 37-годишен мъж от курортния град, била паркирана в комплекс "Черно море". Сигнал за инцидента е подаден в 03.30 часа. Предполага се, че огънят е започнал от предната дясна страна на автомобила, но може да става дума и за техническа неизправност. Към момента няма данни за умишлен палеж.

Паркиран автомобил "Фолксваген Пасат" в гараж в Чернооченското село Соколите е изгорял изцяло, съобщиха от полицията в  Кърджали. Колата е собственост на 42-годишен жител на същото село, който лично е сигнализирал за пожара на телефон 112. От полицията коментират, че по случая се работи и все още не е ясно дали колата и гаражът са запалени умишлено.

В разградското село Китанчево пък изгоряха две коли марка „Фолксваген Голф" в двора на 57-годишен местен жител. Единият е собственост на сина на стопанина на дома Ахмед Ахмед, който има заложна къща. Втората изгоряла кола е на негов клиент. Още 10 заложени коли имало в двора, които пожарникарите успели да спасят. При палежите е изгоряло дворното куче.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини