Днес е Хелоуин!

Нощта на Вси Светии или Хелоуин (Halloween) се отбелязва по света всяка година на 31 октомври срещу 1 ноември. Този католически празник от скоро се чества и у нас, но бързо набира популярност.

В България стават все по-посещавани маскарадите организирани по повод празника.Тази година хит сред клиентите е вампирската визия. Да бъдеш граф Дракула за една вечер струва между 40 и 60 лева. По магазиите има богат материал за дегизировка. Между 7 и 10 лв. излизат аксесоарите - коса, кука, жезъл или трион. Маските на вещици са във вариант с качулка и без. Шапките са най-разнообразни - класическа вещерска, ала Хари Потър, клоунска, мексиканска, с паяк на върха. Изработени от кадифе или шушляк, те струват между 7 и 15 лева. За вещици са 10-20 лв. в зависимост от това дали са с коса и от кожа.

Перуките вървят между 7 и 23 лв. Предлагат се златна, индианска с мъниста, хипарска, Пипи Дългото чорапче. Други подходящи аксесоари са дяволски рогца, миши или котешки уши. В комбинация може да се сложи черно наметало или ангелски крила за 20 лева. С изкуствени зъби и нокти на цена от 3 до 5 лева външността се завършва окончателно.

Можете да украсите и дома си за празника. Най-често това се прави с един от символите на Хелоуин - тиквения фенер. Тук положението е доста по-евтино, тъй като това което ни е необходимо е тиква, мъж, който да я издълбае добре, свещ, която да поставим вътре и малко фантазия.

Въпреки, че тиквата е символът на празника, в нощта на Вси Светии американците преяждат не с нея, а с бонбони. Сладките десерти са навсякъде – на огромни купчини в супермаркетите, в големи, преливащи купи по бюрата в офисите, в училище, раздавани от учителите на децата. В самата празнична нощ малчуганите са отрупвани с тях, а след това стартира и разпродажбата с намаление из магазините в цялата страна. Според информация на Националната асоциация на сладкарите в САЩ продажбите на бонбони за Хелоуин 2011 в САЩ ще достигнат стойност от 2,3 милиарда долара – пореден нов годишен рекорд. Като цяло в САЩ Хелоуин акумулира индустрия за близо 7 милиарда долара годишно, което го прави вторият най-скъп празник след Коледа.

Най-известното светско парти за Хелоуин в Лос Анжелис се организира от германския модел Хайди Клум и съпруга й Сийл. Няма съмнение, че това е най-вълнуващият празник за манекенката. Всяка година тя се появява с интересни и ярки костюми, а купона се посещава от най-актуалните светски личности в Холивуд. Тази година Хайди Клум разби всички с умопомрачителелната си идея. 38-годишният модел се превърна в жив труп с одрана кожа за ежегодното си Хелоуин парти. Красавицата посрещаше гостите полегнала на масата за аутопсия, докато лекари точеха кръвта й.

Източник: fmplus.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини