БСП: Хасково стана частен град

Кандидат-кметът Иван Станчев и неговия екип

Хасковлии трябва да си върнат Хасково. Градът е еднолично приватизиран, от досегашния кмет. За последните 10 години от развит индустриален център, Хасково се превърна във второразрядно и обезлюдяващо градче. С това обобщение лидерът на БСП Иван Станчев стартира предизборната си кампания за кмет на община Хасково. В драматичен театър Иван Димов, левицата даде начало и на надпреварата за президентския вот. Освен за кметската бюлетина 33, социалистите и техните симпатизанти бяха призовани да гласуват и за бюлетина №8 и кандидатите за президент и вицепрезидент Ивайло Калфин и Стефан Данаилов. Акцентът обаче бе върху местният вот.

За Хасково няма алтернатива освен промяната иначе загиваме, смятат социалистите. От градът бягат не само нашите деца, но и много зрели хора, професионалисти, от чийто опит се ползват другаде. Най-големия куриоз е ,че силният хасковски бизнес носи печалби и дивиденти на други общини. А този бизнес, който остана в града е пред прага на фалита.

Хасково е ограбен. Обременен е за много години напред, обрисува ситуацията Станчев визирайки огромните дългове на общината и тотално разпродаденото общинско имущество. „Продадоха детски градини, училища, имоти, ТЕЦ-а, какво ли не. Десетки милиони левове бяха разпилени без с тях да се създаде нещо работещо за Хасково, каза той и добави, че ако хасковлии не си върнат града, той загива. „Хасково бе приватизиран и може би е единствената частна община в България“. Че настоящото ръководство на общината не му пука за интересите на гражданите , доказва и почти никаквата активност по спечелване на европроекти и привличане на инвестиции. Градът дори бе наречен „зона забранена за външни инвестиции“. Що се отнася до проектите, бе направен паралел с десетократно по-малкия Карнобат. Оказало се, че бургаския град е на второ място в страната/след Бургас/ по привлечени инвестиции от европроекти. С кмет от БСП.

Това е резултат от силно ляво управление, вижте една десница до къде ви докара, каза гостът Михаил Миков. Бившият вътрешен министър и настоящ зампредседател на парламентарната група на БСП, заяви че отвън погледнато, градът има отчайваща нужда от промяна. Хасково е на опашката на икономическо развитие, социалните услуги са на много ниско ниво.

Към тези неща ще бъдат ориентирани приоритетите на социалистите ако те влезнат в местната власт.

1.Промяна в модела на управление на общината. Съкратени срокове и прозрачна процедура при издаване на документи.

2. Бюджет за младежките дейности в общината.

3.Акцент върху привличане на външни инвестиции и печелене на европроекти. „Не може в Хасково да има пари само за тротоари и градинки“ иронично вметна Станчев. „Трябва производство и нови работни места“.

4.Социални дейности-подпомагане на бедните, хората в риск и хората с увреждания.

За изпълнение на тези цели, БСП и коалиция са мобилизирали млади и компетентни хора, доказали се в бизнеса и избраните професии. Съветническата листа включва 35 имена-бизнесмени, инженери, лекари, учители. Водач е Иван Станчев. Следва го Смиляна Митова-адвокат, икономиста Божидар Драганов, бизнесмена Димитър Шалапатов, инж. Радан Чолаков, мениджърът Нина Николова, учителят Стефан Милев, предпиремача Стоян Иванов, д-р Бисер Господинов и др. Социалистите ще се борят за кметските места на 13 хасковски села. Водач на кохортата е доайенът сред хасковските кметове Делчо Делчев, който управлява село Брягово вече 32 години.

С по една червена българска роза и неувяхващата песен на Паша Христова, стартира кампанията на социалистите. Които се пожелаха жизнено необходимата промяна за нашия град, да стартира на 23-ти октомври. Денят на вота.

Г.Христов

Една българска роза
Театърът бе претъпкан

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини