БНТ и ТВ7 дават по един мач на кръг

БНТ и ТВ7 ще дават по един мач от всеки кръг през новия сезон в "А" група. Това разкри за "Гонг" бившият шеф на ПФЛ и посредник при преговорите Валентин Михов. От старта на първенството през уикенда ще бъдат излъчени столичните дербита "Левски" - "Славия" и "Локомотив" - ЦСКА, предаде АСН.

"Мога да успокоя зрителите на българския футбол, ще гледат два мача през уикенда - заяви Михов. - Получих писмото от БФС, а във вторник централата ще получи банковата гаранция. Мисля, че до петък всичко ще бъде наред. Сумата за правата е 6 милиона лева“.

Михов допълни, че програмата вече е ясна. "Остава само да уточним часовете. Ще се съобразим с изискванията на клубовете, които играят в евротурнирите. Няма да даваме мачове от 21:00 часа. Засега от БНТ са абсолютно коректни. Благодарим на правителството, което помогна за излъчването на срещите. Благодарим и на ТВ7, които по този начин помагат на футбола ни".

През последните години мачовете от "А" група се излъчваха по RING.BG и PRO.BG, а впоследствие и по bTV Action. Медийната корпорация СМИ обаче се отказа от правото си договорът да бъде продължен заради неудовлетворителните финансови резултати.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини