Тийнеджър кара колело по водата

Мaт Уайтхърст, британски тийнейджър, подкара велосипеда си по повърхността на езерото Батърмър в графство Къмбрия. 16-годишният ученик е изпълнил номера с благотворителна цел – той участва в кампанията по набиране на средства за пострадалите от наводнението в този край през 2009 год., пише The Daily Mail

Младежът е предоставил на журналистите снимки, на които кара колелото си по водата на дълбокото около 23 м езеро. Обаче е отказал да даде обяснение как го прави, само е дал уверения, че снимките не са фалшифицирани и има много свидетели.

От вестника имат няколко версии за карането на колело по водата. Едно от предположенията е, че към велосипеда има прикрепено устройство, действащо като спасителна жилетка. Според друга версия би могло тийнеджърът да кара по пясъчна дига достигаща до повърхността. От Daily Mail не изключват възможността снимките да са разултат от манипулация с Photoshop.

Благотворителните велопоходи ще са на 18 септември. Средствата, събрани от кампанията, ще бъдат внесени във фонда за подпомагане на пострадалите от наводнението през 2009 год. Участниците ще могат да избират между три различни маршрута, всички с начална и крайна точка в град Кезуик. Срещу 10 паунда такса участие велосипедистите ще изминат осемте мили маршрут край Езерата. Двата по-дълги маршрута, един 40 мили и един 85 мили, до Ирландско море, ще са с 25 паунда такса за участие.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини