Арестуваха първомаец, извеждал незаконно двете си деца от страната

Мъж от Първомай, опитал да изведе незаконно двете си деца в Гърция, е задържан от гранични полицаи на ГКПП "Капитан Петко войвода", съобщиха от пресцентъра на МВР.

С 26-годишния В.С пътувала и 19-годишната му приятелка М.Д. от с. Здравец, търговищко. Шофьорът представил за проверка личните карти на двамата и шофьорска книжка, за която се оказало, че е подправена.

Автомобилът “Мицубиши“ бил отклонен за допълнителна проверка, а полицаите установили, че в него са скрити две момчета. Едното от тях, седемгодишно, пътувало между предната и задната седалка с поставена чанта върху него. Другото дете, на около четири години, било на пода пред предната дясна седалка. Мъжът признал, че децата са негови. За първото е представен паспорт, а за второто - не. По първоначална информация родителите на децата са разведени и 26-годишният мъж решил да ги изведе незаконно от страната, защото нямал нотариално заверени пълномощни от майката.

Шофьорът и приятелката му са задържани. Уведомена е Районната прокуратура в Свиленград и Агенцията за закрила на детето.

Parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини