Апаши задигнаха кола с внуче на Рашидов в нея

Тази сутрин е осуетен опит за кражба на скъп автомобил в София.

Към 8.20 часа днес на тел. 112 е получен сигнал от столичанин за откраднат луксозен автомобил. По данни на бТВ става дума за зетя на министъра на културата Вежди Рашидов.

Автомобилът е открит изоставен, но все още няма заловени лица.

Бащата на двете деца - и двете внучета на Рашидов, ги карал на училище. Сутринта тръгнал с колата си „Мерцедес” – S класа. По първоначални данни, бащата слязъл да изпрати първото дете до входа на училището му в района на „Интерпред”. Оставил детето и се насочил към автомобила, за да продължат с второто дете към неговото училище. В този момент видял, че автомобилът му потегля, заедно с детето вътре – момиче на 9 години. Минута по-късно, колата спряла на следващата пресечка, детето слязло, а мерцедесът продължил в неизвестна посока. Бащата бързо съобщил за случилото се на тел. 112 и сигналът е предаден на СДВР. Екипи на полицията незабавно са предприели издирване.

Около час по-късно, към 9.30 часа, скъпият автомобил е открит в района на ж.к. „Бокар”. Предстои оглед за изясняване има липси от колата.

Продължава работата за издирване на извършителите.

От ведомството уточниха пред КРОСС, че „Мерцедес”-ът не е собственост на министър Рашидов.

По-късно днес министърът на култура благодари на органите на реда за бързата реакция и оказаното съдействие.

В изявление министър Рашидов заявява: "По време на инцидента тази сутрин бях в телевизията. Не знаех за случилото се, научих го от премиера Бойко Борисов, който ми се обади по телефона. Веднага след това говорих и с министър Цветан Цветанов. Двамата ме увериха, че са взети всички мерки по случая. Изказвам своята благодарност на премиера, на министъра на вътрешните работи, както и на директора на Първо районно управление на МВР в София Евгени Игнатов и на служителите на районното управление".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини