Хосни Мубарак е в кома?

Последните събития в Египет сериозно влошиха здравословното състояние на бившия президент на страната Хосни Мубарак, той е много тежко състояние, пише египетският вестник „Ал Масри ал Яум". Според изданието Мубарак е в кома, предаде КРОСС.

Изданието се позовава на източници в обкръжението на бившия президент. Все още няма потвърждение за състоянието на Мубарак.

Според списание JSS News Мубарак е хоспитализиран в Германия. Изданието споменава още, че съществуват слухове, според които Мубарак страда от рак и вече е в крайна фаза на заболяването.

Въпреки тези слухове обаче, от администрацията на американския президент Барак Обама вярват, че бившият египетски президент се намира в морския курорт Шарм ел Шейх. Египетският министър-председател също подкрепи това твърдение.

Два дни след като милиони египтяни отстояха своята революция срещу режима на Мубарак, армията на страната, водена от дългогодишния приятел на сваления лидер генерал Мохамед ел Тантави, още повече консолидира своята власт като разпръсна парламента и суспендира конституцията на страната. Премиерът, който бе назначен от Мубарак, Ахмед Шафик заяви, че неговите основни приоритети са „мирът и сигурността” и борбата с „хаоса и безредието” – лозунги, които много често използваше и бившият президент, пише „Индипендънт”.

Хората, които свалиха Мубарак, се опасяват, че плодовете от тяхната победа ще бъдат пожънати от армията, която е формирана от генерали, получили своята власт и привилегии лично от Мубарак. Никой не разкритикува разпускането на парламента, тъй като миналогодишните избори (и през всички предишни години) бяха съвсем прозрачно фалшифицирани. В същото време Военният съвет не назова дата за провеждането на свободни и честни избори, за което се бореха египтяните.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини