Бербо - крал на Англия за януари

Димитър Бербатов бе коронясан за най-добър играч за януари в Англия.

В първия месец за 2011 година Бербо успя да наниже 5 гола в шест мача, в които игра за "червените дяволи".

"Димитър Бербатов зае челното място в класацията на "Гол.ком" за най-добър футболист на януари - пише интернет изданието, цитирано от 7 дни спорт. - Екипът на "Гол.ком" определи Бербатов за най-добър играч за втори път този сезон - българинът стана футболист на месеца и през септември.

Футболистът често беше критикуван за резултатността си, откакто дойде в Юнайтед за рекордните 30 милиона паунда. Постоянната подкрепа на сър Алекс Фъргюсън му помогна да превъзмогне сравненията с издънката на Юнайтед Диего Форлан и сега той е голмайстор на Висшата лига."

Бербатов издухва в класацията Видич (Ман Юн), Ван Перси и Насри (Арсенал), Гиан (Съндърланд), Адам (Блекпул), Мейрелеш (Ливърпул), Рамирес (Челси) и храбреца Мат Тъбс от Кроули.

В анкетата за футболист на месеца на официалния сайт на Манчестър Юнайтед обаче Бербатов изостава от младока Хавиер Ернандес-Чичарито. За бьлгарина са гласували 7538 фенове на Червените дяволи, докато за Чичарито има 8837 гласа. Ветеранът Райън Гигс е на трето място с 2028 гласа, а четвърти е Неманя Видич с 733 гласа. През декември Бербо отново остана втори. Тогава само кореецът Джи Сун Парк изпревари Бербатов, и то с много малко.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини