Ще ускоряват стократно интернет

Британците подготвят бъдещата си инфраструктура

Британското правителство ще финансира проект за стократно ускоряване на интернет достъпа в страната. Реализацията на Photonics HyperHighway ще отнеме шест години, съобщиха медиите на Острова.

В проекта са ангажирани университетите на Саутхемптън и Есекс, както и партньори от индустрията. Целта е да бъде разработена бъдещата инфраструктура на Великобритания, споделя ръководителят на проекта - проф. Дейвид Пейн.

Участниците в проекта ще се фокусират върху настоящото използване на оптика и ще изследват нови материали и устройства, които увеличават честотната лента. Те се надяват усилията им да помогнат на инфраструктурата да се справи с нарастващия трафик от онлайн медии, както и да осигури по-добри възможности за бизнеса.

Интернет индустрията във Великобритания генерира 100 милиарда паунда годишно. Ето защо правителството е заинтересовано да направи интернет инфраструктурата още по-добра за бизнеса и да ускори по този начин икономическия растеж.

Парите за проекта в размер на 7,2 милиона паунда ще бъдат осигурени от Съвета по инженеринг и научни изследвания. Това е правителствена агенция, която отговаря за финансирането на научни изследвания и обучения.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини