По 300 хил. лв. бонуси месечно си раздавали в Пътната агенция

Веднага да бъде освободено ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура", настоява СДС. Има данни за безобразия в такива размери, че оставането му може да дискредитира цялото правителство, заяви в кулоарите на парламента Ваньо Шарков.

От СДС изтъкнаха, че агенцията е допуснала незаконно строителство, бездействала е във връзка с променени проекти и системно нарушава законодателството. Тези нарушения поставят под риск финансирането на магистрали с европейски средства и накрая всичко ще бъде платено от българския данъкоплатец, предупредиха от партията.

Ваньо Шарков показа официални данни от одита, извършен от служители на управляващия орган по Оперативна програма „Транспорт" и доклад от проверка на място по проект „Доизграждане на магистрала „Тракия" - лотове 2, 3 и 4".

Шарков е категоричен, че трябва спешно да се предприемат мерки, тъй като данните са потресаващи. Той съобщи, че са раздавани средномесечни бонуси в размер на 9 000 лева и че в централата на АПИ 130 души са били облагодетелствани.

Борис Марков от СДС каза, че в АПИ коледни бонуси се раздават всеки месец. Вместо някой да бъде наказан, ръководството на агенцията раздава бонуси на служителите си, възмущават се от СДС.

От партията са изчислили, че агенцията е раздавала на служителите си общо по близо 300 000 лв. на месец бонуси. Строителството на магистрали е дискредитирано по вина на ръководството на агенцията, категорични са сините.

Тази година в България няма да има коледни добавки към пенсиите и заплатите. Премиерът Борисов се оправда, казвайки че парите отиват за инфраструктура, припомни Шарков и добави- сега цялото общество трябва да види къде всъщност отиват парите - огромни бонуси за служителите на Агенция „Пътна инфраструктура", а след година ще се превърнат в компенсация за поредните спрени от Брюксел пари.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини