Паднало от бурята скеле блокира центъра на София

Силен вятър събори строително скеле върху контактната мрежа на тролеите на ул. "Опълченска" в София и предизвика огромно задръстване за близо 2 часа сутринта.

Затворено за движение бе едното платно до МОЛ София, съобщиха от "Столичен електротранспорт", цитирани от БТА.

Временно бяха спряни тролейбусите по линии с номера 1 и 5. Задръстване се образува в района на Руски паметник, бул. "Александър Стамболийски", бул. "Цар Борис ІІІ", както и по вътрешнокварталните улици. На място пристигна полиция, която отклоняваше автомобилите. 

Екипи на "Гражданска защита" дойдоха да премахнат скелето, за да не се скъса контактната мрежа.

Бурен вятър продължава да духа на много места в страната. До 6 часа тази сутрин екипите на „Гражданска защита” са реагирали на 114 сигнала в общините Бургас, Добрич, Враца, Монтана, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник, Смолян, Стара Загора, Шумен, Русе, съобщиха за „Фокус” от пресцентъра на МВР. В София сигналите са били над 50.

Екипите на службата са се отзовавали предимно на сигнали за паднали дървета, клони, билбордове, надвиснали ламарини на покриви, опасни козирки.

Силен вятър събори топола и затвори пътя към бургаските квартали Ветрен и Баните.
В Шумен са паднали стълб на улично осветление и дърво върху електрически проводници. В Търговище на покрив на сграда е паднала антена, която е била циментирана. Няма информация за нанесени сериозни щети.

Пътят за смолянското село Мугла е затворен заради паднали дървета. Силният вятър отнесъл ламаринени покриви на две къщи в града.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини