ЦСКА и Литекс излизат един срещу друг в мача на истината

Днес е голямото дерби от 6-ия кръг на "А" група между отборите на ЦСКА и шампиона Литекс.

Двубоят е от 21:00 часа и ще се играе на националния стадион "Васил Левски".

Той ще бъде и официален дебют на Любослав Пенев начело на ловчанлии. Специалистът замени на треньорския пост Ангел Червенков преди броени дни.

Старши треньорът на ЦСКА Гьоре Йовановски ще хвърли двама дебютанти в дербито срещу Литекс днес. На вратата наставникът на червените ще заложи на новото попълнение Райс М`Боли, който през седмицата влезе през втората част на контролата с Ботев Криводол.

Стражьт Иван Караджов пък отново остана извън групата, като на пейката ще е Здравко Чавдаров. Както е известно, Караджата скочи на феновете след проверката във вторник и бе наказан.

Дебют в официален мач за армейците ще направи и талантът Лукас Трекаричи, който също игра срещу Ботев Кр. Шансът да го видим като титуляр на "Васил Левски" е 50 на 50. Почти сигурно той ще влезе през второто полувреме. Спас Делев и Александър Тонев ще останат резерви.

Новият старши треньор на Литекс Любо Пенев пьк ще заложи на офанзивна тактика срещу бившия си тим. Легендарният нападател готви доста изненади за червените, но те ще бъдат предимно от тактическо естество.

На практика Пенев ще разчита на същите играчи, на Които и Ангел Червенков. Любо няма да прибягва до ротациите на Петко Петков, породени от натоварения цикъл на шампионите през август.

След продажбата на Ивелин Попов бившият играч на ЦСКА Христо Янев се очертава като партньор на голмайстора на отбора Нифлор в атаката на Литекс. По фланговете Пенев се очаква да хвърли Том - отдясно, и младежкия национал Георги Миланов -отляво.

Интересно е да се отбележи, че и двата отбора към този момент се намират в слаба форма.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини