Сидеров удари рамо на Цветанов. Откри гнило в съдебната система

Има нещо много гнило в хората, в кадрите, работещи в съдебната система, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров. В предаването „Неделя 150” на БНР той посочи, че отявлени престъпници продължават да бъдат пускани на свобода от съда.

"Убеден съм, че правосъдният министър г-жа Попова много съвестно, коректно и точно си върши работата. Но това, което тя отчита пред хората, едва ли им носи удовлетвореност. Нейната работа е добра, но това е една скрита дейност, нещо, което остава зад кулисите", заяви Сидеров.

По думите му пред очите на хората се разиграва друго. "Те виждат следното. Онзи ден съдийски състав освобождава уличен в поръчково убийство, един от „Наглите”. Един от тези беше пуснат от съда най-спокойно да се прибере с парична гаранция, въпреки обструкциите на прокурора, че този човек е опасен. Той е уличен в поръчково убийство, той може да се укрие или пък да извърши нещо подобно – не, той беше пуснат. Банда цигани, които убиха и обезглавиха възрастна жена от Литакова миналата година, бяха държани само 72 часа и пуснати двамата убийци, установени. Тогава за какво да говорим за съдебната система, как да я обсъждаме при тези примери. Те са много. Има нещо гнило в състава, в хората, в кадрите на съдебната система. Каквото й да говорим за реформи, докато има подобни случай, никой в България няма да повярва, че в съдебната система нещо се движи. Аз съм за радикални промени там", коментира още Волен Сидеров.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини