Обявиха Safari 5 за най-бързия браузър

На конференцията за разработчици WWDC, Apple представи поредната версия на своя браузър - Safari 5. Според компанията, това е най-бързия и иновативен браузър в света и при обработка на JavaScript той е по-производителен с 30% в сравнение с предишната версия.

От Apple отбелязват, че новата версия е с 3% по-бърза от Chrome 5.0 и два пъти изпреварва Firefox 3.6. Това е станало възможно благодарение на усъвършенствания механизъм за кеширане на страниците.

В Safari 5 са добавени над 10 нови HTML5 функции. Сред тях са определяне на местоположението, пълноекранен режим за видео, проверка на HTML5 и HTML5 Ruby форми и т.н. Значително са разширени и възможностите за разработчици.

Браузърът на Apple вече може да работи с разширения и поддържа хардуерно ускорение за Windows. Освен това, като търсачка по подразбиране може да се избере не само Google и Yahoo!, но и Bing. Режимът Safari Reader позволява да се разглеждат уеб страници без допълнителните елементи, което е по-комфортно при четене на големи статии.

Safari 5 вече може да бъде свален от всички потребители на Mac OS X и Windows.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини