До края на месеца iPad идва и в Европа

На 28-и май Apple ще пусне официално своя таблет на международния пазар, добавяйки още 9 страни в списъка с държави, от които той може да бъде закупен.

Като се позовават на официална информация от Apple, редица информационни източници съобщават, че от 28-и май продажбите на iPad (които наскоро надхвърлиха 1 млн. броя) стават международни.

Първите 9 държави извън САЩ, които официално ще получат доставки на устройството са Австралия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Испания, Швейцария и Великобритания, а предварителни поръчки ще се приемат от днес, 10 май.

Според въпросните съобщения, вече са известни и европейските цени на iPad: WiFi версиите на устройството с капацитети за съхранение 16, 32 и 64GB ще струват съответно 479, 579 и 679 евро, а WiFi + 3G модификациите със същите капацитети ще се предлагат за 579, 679 и 779 евро.

През юли се очаква и втора вълна на разширение на пазарното присъствие на iPad, който по това време трябва да се появи официално и в Австрия, Белгия, Хонконг, Ирландия, Люксембург, Мексико, Холандия, Нова Зеландия и Сингапур.

Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини