Болестта на Гого от "Тоника" събира на сцената БГ звезди

Министерството на културата се включи в събирането на средства за лечението на големия български изпълнител Георги Найденов-Гого от „Тоника” – това съобщи днес министърът на културата Вежди Рашидов на импровизиран брифинг след срещата си с композитора Стефан Димитров и директора на Столична библиотека Михаил Белчев, по чиято идея на 26 април в зала 1 на НДК ще се състои концерт в подкрепа на любимеца на поколения родни меломани. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на културата (МК).

"След това, което се случи с Велко Кънев, сега отново има екстремна ситуация с наш колега. Чест прави на музикалната гилдия, че се организираха толкова бързо. Тези хора показаха, че в тежки моменти трябва да сме единни”, подчерта министър Рашидов.

„Бях щастлив, когато Велко Кънев се върна здрав, надявам се и сега да успеем да помогнем”, каза още министърът на културата. 

Министър Вежди Рашидов съобщи, че докато са уточнявали подробности около концерта в помощ на Гого от „Тоника”, се е родила още една идея – за създаване на Фонд за подпомагане на хората на изкуството и културата в кризисни за тях моменти като този

Композиторът Стефан Димитров съобщи, че до момента съгласието си са дали всички изпълнители, с които са успели да говорят – Лили Иванова, Васил Найденов, Йорданка Христова, Богдана Карадочева, дует „Ритон”. Театрални актьори също ще се включат в концерта за подкрепа на Гого с песента „Моя любов” от спектакъла „Оркестър без име”.

„Може да е криза, но духовна криза няма. Нека всеки, който може, да дойде и допринесе според възможностите си, защото Гого е дал живота си за музиката, сега е наш ред да направим нещо, за да спасим този живот!”, призова директорът на Столична библиотека Михаил Белчев.

Засега идеята е средствата за лечение да се събират от билетите от концерта, от дарения, които хората могат да направят на място в зала 1 на НДК в деня на концерта, както и от правата за излъчване по телевизията.

Вчера медиите разпространиха информацията, че Георги Найденов-Гого от „Тоника” се нуждае от помощ. Той боледува от рядка болест, чието развитие не е могло да бъде забавено чрез лечението, прилагано до момента. Единствената възможност за спасение е присаждане на стволови клетки. Необходимата за интервенцията сума е 50 000 лева, която не е по възможностите на семейството на Гого. Затова той се обръща към всички, които биха могли да помогнат.

Прави го чрез писмо, в което разказва:

Уважаеми приятели,
Ще ви спестя всякакви предисловия и обяснения и ще го кажа направо. Боледувам от рядка и, за съжаление, нелечима болест с неизяснен произход и фатален край. След като за една година опитах всички възможности у нас, единствената вероятна алтернатива остана присаждане на стволови клетки. Засега съгласие за тази интервенция съм получил само от Москва на цена 50 000 лева. Тази сума не е по възможностите на моето семейство и затова ви моля за помощ.

Ако нямате възможност, изпратете това писмо по факс или до тези, които смятате, че могат да помогнат. Надявам се разбирате, че съм прибегнал до тази крайна за мен мярка, защото всеки ден е от значение.

Банковата сметка е BG73 UNCR 7630 1059 6950 20.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини