Алис Купър се кандидатира за президент на САЩ

 Алис Купър е огромен и никога не е спирал да го доказва. Човекът току-що се кандидатира за президент на Съединените американски щати на изборите по-късно тази година. Уви, нямаме особено голям повод за радост. Първо – защото мистър Купър прави това на всеки 4 години от 1972 г. насам, с цялата сатиричност, на която е способен и второ (и по-важно) – ами прекалено е млад, няма как да го изберат. Та Алис Купър е едва на 76! (бърза справка – Тръмп е на 77, Байдън на 81).

И така – на 76 години Алис ще е най-младият кандидат за Овалния офис и просто няма шанс. За сметка на това обаче, той би бил единственият кандидат, който е приет в Залата на славата на Рока, но това са някакви подробности.

Официално Алис Купър стартира президентската си кампания още през далечната 1972 г., заедно с излизането на класическия сингъл „Elected“ (Избран). Песента е водещият сингъл от шестия студиен албум на звездата („Billion Dollar Babies“). Песента стигна номер едно в класациите в САЩ и Обединеното кралство и отдавна е с платинен статут.

Големият музикант вече си има официален сайт за кампанията: https://www.aliceforpresident.com/

Сайтът е много забавен, а още по-забавен е клипът за кампанията му, в който той казва следното:

„Ами аз съм Алис Купър. Аз съм един човек с много проблеми, който идва при вас в много проблемно време. Нямам абсолютно никаква идея какво да правя и поради тази причина считам, че ще се впиша страхотно в длъжността.“

Забавно ни е, ама не съвсем. Има и специално описание, което ни подтиква да се запишем за мейллистата на президентската му кампания, за да получаваме редовни новини и да я следим в развитие.

Очакваме Алис Купър да направи предизборно турне със старта на музикалното си турне с Роб Зомби и компания. Във въпросното участват още Ministry и Filter, които също имат доста особени политически възгледи (особено Ал Юргенсен). Просто забавата ще е пълна.

Източник: www.zrock.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини