Ищар, Рудиментал и Барбара Прави са част от звездите на фестивала „Франкофоли“

Ищар, Рудиментал и Барбара Прави са само част от звездите, които ще вземат участие във фестивала „Франкофоли“. Седмото издание на Международния фестивал за съвременна поп и френска музика ще се проведе на 21 и 22 юни на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив.

Ищар, Dj Willy William, Нувел Ваг и Паров Стелар ще зарадват българските си почитатели в първата вечер на фестивала у нас. Тогава на сцената ще излезе и Иво Димчев - българското участие на „Франкофоли“. Той пристига в Пловдив между многобройните му участия в Америка, Италия, Франция, Англия, Австрия и много други държави тази година.

На 22 юни, събота, към Делукс, Барбара Прави и Неж ще се присъедини една от най- успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие - „Рудиментал“ (Rudimental). Те са британска дръм'н'бейс банда с четири албума зад гърба, платинени сингли, милиарди онлайн слушания в стрийминг платформите и концерти по цял свят.

До момента в българското издание на фестивала се включиха едни от най-популярните по света френски и международни артисти, сред които „Джипси кингс“, Метр Гимс, Патрисия Каас, DJ Боб Синклер, Имани, LP, Кенджи Жирак, Заз, Кристоф Уилем и др., а през 2019, със съдействието на Българския културен институт в Париж „Котарашки“ бяха първите български музиканти, селекционирани в програмата на „Франкофоли“ в Ла Рашел, Франция.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини