Китарата на Eric Clapton, с която създава „Wonderful Tonight“, отива на търг

Изображение 1 от 2

    Акустичната китара, която според специалисти е използвана от музикалната легенда Eric Clapton при създаването на хитовата му балада „Wonderful Tonight“, ще бъде продадена на търг следващия месец с ориентировъчна цена 500 000 долара, съобщи аукционната къща Bonhams.

    Ето и малко история:

    Eric Clapton придобива инструмента в средата на 70-те години на миналия век, разбира се го използва, за да композира песни, включително хита си от 1977 г., посветен на една от големите си любови - модела Pattie Boyd. За нея написва и песените „Something“ и „Layla“, а преди връзката им да е официална, да заживее с Clapton и да се омъжи за него тя е съпруга на друг прочут китарист - славния Beatles George Harrison и може да се каже, че Clapton я открадва от своя колега и приятел. През 1999-а той продава китарата на благотворителен търг, се казва в съобщението на аукционната къща и сега тя е на път да има нов собственик.

    Един от най-великите китаристи, който е и страхотен певец и текстописец, през своята знаменита кариера Eric Clapton участва в много музикални групи и твори в разнообразни стилове, сред които блус, рокендрол, поп и реге. Носител е на редица отличия, сред които 17 награди Grammy и е единственият изпълнител, който е вписван три пъти в Rock and Roll Hall of Fame – като член на The Yardbirds, на Cream и като самостоятелен музикант. В края на миналата година емблематичната му китара ‘The Fool’ Gibson SG бе продадена за 1,27 млн. долара, с което тя стана не само най-скъпата китара на „Slowhand“, продавана някога на търг, но и една от най-скъпите въобще.

    Източник: radio1rock.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини