Да помогнем! БЧК-Смолян набира дарения за "топъл обяд" на 95 деца от бедни семейства в региона

Общо 95 деца от социално слаби семейства от Смолян и региона получават топъл обяд в училище по програмата на БЧК. За да продължи изхранването на децата до края на учебната година червенокръстката организация продължава да набира дарения.
Българският червен кръст в Смолян продължава да изпълнява програмата "Топъл обяд" и да увеличава броя на децата, които се хранят безплатно в училищни столове в региона. Това се случва въпреки увеличената цена на купона, който се плаща от организацията.
" Расте цената на купона и по този начин расте процента на нашия дял - съфинансирането. Миналата година трябваше да съберем около 6 хиляди лева, събрахме ги, с помощта на физически лица, фирми, дарителски касички пред църквите. Но тая година сумата е десет хиляди", каза председателят на БЧК Мария Делева
В събирането на средства много е помогнала дарителската кампания на Детска градина "Веселушко", които даили  2700 лева на БЧК. "Сега по Великден искаме да съберем и най-вероятно повечето от децата, казвам повечето, ще се хранят до края на техните учебни дни, учебната година. Аз апелирам кой с колкото може, при желание да се обърне или към нас или да участва в тези фондонабирателни кампании с касичките", прикани за милосърдие Делева. Сега по програмата се хранят 95 деца, от другата учебна година от БЧК-Смолян искат броят им да се увеличи на 100.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини